open-navfaktor-logo
search
Svečano
MUP ZDK pojačan sa novih 107 policijskih službenika
U Zenici je upriličeno svečano polaganje zakletve 107 kadeta, 40. generacije, kojim se, nakon uspješno završene obuke na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u Sarajevu, dodjeljuje čin "policajac" u Upravi policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.
30.09.2022. u 16:02
get url
text

Nakon polaganje zakletve, kadeti su potpisali izjave o polaganju zakletve i ugovore o radu. Svečanost je održana u prisustvu roditelja i rodbine, a prisutnim se obratio policijski komesar Rusmir Šišić.

On je ukazao na značaj prijema novih, mladih policijskih kadrova koji će, kako je pojasnio, značajno unaprijediti efikasnost i profesionalnost policijskih struktura u Zeničko-dobojkom kantonu. Također je naglasio da prihvatanje oznaka i obilježja policije od policijskih službenika, ujedno predstavlja i njihov pristanak da će se svaki od njih ponašati u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima uz poštivanje etičkog kodeksa policijskog službenika.

Isto tako je podsjetio na obavezu da se poslovi i zadaci zaštite ustavnog poretka, lične i imovinske sigurnosti građana, sprečavanja izvršenja krivičnih djela i hvatanja njihovih izvršilaca te poslovi održavanja javnog reda i mira, moraju izvršavati u svakoj prilici, čak i onda kada izvršavanje tih poslova može predstavljati opasnost za život policijskih službenika.

Na kraju obraćanja, komesar Šišić je novoprimljenim policijskim službenicima zaželio puno sreće, napredovanja u službi i dobrih rezultata, uz napomenu, da prvenstveno trebaju biti dobri ljudi, roditelji i sve ono što njihove porodice, radne kolege i zajednica očekuju od njih, saopćio je MUP ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.