open-navfaktor-logo
search
Najavili proteste
Muriz Memić: Zijad Mutap je rekao da je Dženan uginuo, a da će uskoro i Arijana
U Velikoj aleji na Ilidži okupio se večeras veliki broj građana, članova porodice i prijatelja stradalog Dženana Memića. Ovo okupljanje organizirano je kako bi obilježili oslobađajuću presudu Seferovićima.
27.07.2021. u 20:24
get url
text

Prisutnima se obratio Asad Fočo, prijatelj porodice Memić i hrasnički imam, koji je svojim govorom pružio podršku porodici Memić, kao i advokatu Ifetu Feragetu.

Podsjećamo, Vrhovni sud FBiH donio je odluku kojom se Ljubo Seferović oslobađa optužbe da je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Dženan Memić, a njegov otac Bekrija Seferović oslobođen je optužbi da je prikrio saobraćajnu nesreću.

Muriz Memić je najavio nove proteste, te je kazao kako je glavna tužiteljica Gordana Tadić smijenjena jer je pokušala uraditi nešto na ovom slučaju.

- Federalni tužioci do zadnjeg trenutka nisu pokušali odustati. Znate li vi koliko je to neprospavanih noći i koliko je to kafa sa Ifetom. Sve što je zapisano ostaje, a što se izgovori to nestaje, to smo naučili od Ifeta i sve smo zapisivali. Nekoliko knjiga bi se moglo napisati o ovoj borbi. Od početka sam govorio da ima časnih i tužilaca i policajaca. Nama su pomagali mnogi drugi čestiti ljudi, a moram izdvojiti Šerifa Konjevića - kazao je Muriz Memić.

{$galerijaFotografija}

Memić je prisutnima otkrio nešto što ga je, kako je kazao, zaboljelo najviše, u ovih pet i po godina.

- Zijad Mutap je rekao uginuo mu je Dženan, a uskoro će i Arijana. I Zijad Mutap je na slobodi. Ali nećeš se tako lahko izvući. Pored svog sabura i strpljenja i molbe Ifeta da ne uzimam pravdu u svoje ruke, ako država ne završi, ja ponavljam, ja ću to završit. Te uvrede se ne mogu trpiti - kazao je prisutnim Muriz Memić.

Istakao je kako neće odustati kada vidi koliko je ljudi uz njega.

Prisutnima se obratio i advokat porodice Memić, Ifet Feraget.

- Muriz je izgubio što je mogao izgubiti. Ja vjerujem u Muriza da će izdržati do kraja. To je ono najčasnije i najplemenitije što smo mi poručili za ovih pet godina. Istrajat ćemo do kraja i dokazati da smo civilizovani. Mi imamo dokaze, ali nas zavlače. Vještaci su lagali pred Sudom i to je krivično djelo - naglasio je Feraget.

Okupljanje porodice Memić, 27.07.2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.