- Zaprepašten sam saznanjem da je neko napisao moje ime na nišanima šehida na mezarju u Travniku. Smatram da je ovim skrnavljenjem šehidskih nišana omalovažena njihova žrtva, tj. životi koje su dali kako bismo mi danas mogli živjeti u miru i slobodi u našoj domovini. Kao pripadnik šehidske porodice tražim od nadležnih da hitno reaguju, pronađu ove vandale te ih sankcionišu - napisao je Helez i dodao:

- Također, pisanje moga imena na nišanima smatram prijetnjom meni i mome političkom radu. Ovu prijetnju sam prijavio MUP-u i tražim od njih da otkriju počinioce i njihove nalogodavce. U posljednje vrijeme sam bio žrtva progona dijela pravosudnih institucija, kao i žrtva medijskog linča.

Smatram da ovakva zastrašivanja i pritisci na mene dolaze, prije svega, iz SDA kuhinje kako bi se diskreditovao moj politički rad, borba protiv kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini.

Svi ovi progoni, pritisci i zastrašivanja imaju za cilj samo jedno, a to je da me diskredituju kao čovjeka koji na posljednjim izborima dobio 17.218 pojedinačnih glasova, ali i ušutkaju. Svi oni koji me poznaju i prate moj politički rad znaju da ja neću podleći pritiscima u borbi za Bosnu i Hercegovinu bez kriminala i korupcije.