open-navfaktor-logo
search
Vrijedan poklon
Načelnik Ajnadžić uručio specijalno teretno vozilo preduzeću Park
U Rekreativno zabavnom centru i zoološkom vrtu Pionirska dolina, načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić i direktor KJKP Park Edin Abdurahmanović potpisali su ugovor o korištenju teretnog vozila sa hidrauličnom korpom.
24.09.2020. u 13:48
get url
text

Novu mehanizaciju za rad na terenu, u slučaju vremenskih nepogoda, vanrednih okolnosti i stanja nesreće, spašavanja ljudi i objekata od danas će na raspolaganju imati ekipa preduzeća Park, koja čini i dio tima Štaba civilne zaštite Općine Centar. Prezentacija nove autokorpe s kranom za rad na visinama do 24 metra upriličena je danas ispred prostorija preduzeća Park u Pionirskoj dolini.

Preduzeće Park u svom sastavu duže od 15 godina ima jedinicu, koja djeluje i pri Civilnoj zaštiti i u slučaju vanrednih okolnosti ili stanja nesreće spremna je na terenu pružiti pomoć i zaštitu građanima i objektima. S obzirom na to da ova jedinica djeluje i u sklopu Općinskog štaba civilne zaštite Centra oprema kojom raspolaže itekako je bitna, a od danas na raspolaganju imaju i auto korpu koja gabaritima, težinom i kranom na principu teleskopa, olakšava rad i djelovanje na nepristupačnim, manjim i uskim prostorima. Nova autokorpa pomoći će i u zaštiti i spašavanju stanovništva i imovine i od visokih i opasnih stabala. Dobra karakteristika je i što kran s platformom dostiže maksimalnu visinu od 24 metra, a omogućava i njegovo bočno djelovanje na udaljenosti do devet metara. Rad ove jedinice u vrijeme vremenskih nepogoda, ali i vanrednih okolnosti itekako će uz novu opremu i mehanizaciju biti olakšan i efikasniji, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.