open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Načelnik Koldžo dvjema školama uručio savremene CNC mašine
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo izvršio je primopredaju dvije CNC mašine za dvije osnovne škole sa područja općine Novo Sarajevo, OŠ "Hrasno" i OŠ "Pofalići".
27.05.2020. u 14:40
get url
text

Radi se o nastavku aktivnosti koje Općina Novo Sarajevo realizuje u cilju opremanja kabineta tehničke kulture novosarajevskih osnovnih škola, a sve sa ciljem da se kod učenika pobudi interes za zanimanja tehničke struke.

U svom obraćanju načelnik Koldžo istakao je da je Općina Novo Sarajevo prva općina koja je sve novosarajevske osnovne škole opremila opremom za mehatroniku, kako bi djeca pored teorijskog dijela tokom nastavnog programa mogla imati i praktičnu nastavu.

– Ove godine prve najsavremenije CNC mašine za numeričko upravljanje uručene su OŠ "Hrasno" i OŠ "Pofalići" kako bi se učenici devetih razreda osposobili da teoriju pretoče u praksu - istakao je načelnik Koldžo, te dodao da je trenutno u toku i nabavka 58 tableta za učenike osam osnovnih škola kojima su potrebni za praćenje online nastave.

Direktorica OŠ "Hrasno" zahvalila se Općini Novo Sarajevo i općinskom načelniku Koldži na tome što kontinuirano pomaže rad svih osnovnih škola na području ove općine. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo je izdvojila oko 20.000 KM, saopćila je Općina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.