open-navfaktor-logo
search
MO BiH
Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović u posjeti SAD-u
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović predvodi  delegaciju Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koja će u periodu od 10. do 19. oktobra 2018. godine boraviti u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama
09.10.2018. u 14:06
get url
text
Senad Mašović, načelnik Združenog štaba Oružanih snaga BiH

Kako je planirano, visoka vojna delegacija do 14. oktobra posjetit će Komandu i jedinice Nacionalne garde Savezne Države Maryland.

Tom prilikom generalpukovnik Senad Mašović sastat će se sa komandantom NG Maryland generalmajorom Lindom Sing i guvernerom Marylanda Larryjem Hoganom.

Između ostalog, razgovarat će o dosadašnjoj realizaciji i nastavku saradnje Bosne i Hercegovine i Marylanda, koje ove godine obilježavaju 15. godišnjicu uspješne saradnje, a pri čemu su Oružane snage BiH dale značajan doprinos.    

Načelnik ZŠ OSBiH generalpukovnik Senad Mašović sastat će se i sa šefom Biroa za nacionalnu gardu u Ministarstvu odbrane SAD-a generalom Josephom Laurenom Lengyelom.

Također, na poziv načelnika Združenog generalštaba Oružanih snaga SAD generala Josepha Danforda, delegacija Oružanih snaga BiH učestvovat će na Konferenciji načelnika odbrane koja će biti održana u Vašingtonu od 15. do 17. oktobra, na temu "Borba protiv nasilnih ekstremističkih organizacija".

Tokom posjete SAD-u predviđen je i niz drugih radnih sastanaka i susreta sa vojnim i civilnim predstavnicima Maryanda, kao i predstavnicima oružanih snaga država učesnica Konferencije, kaže se u saopćenju iz MOBiH.                                                                                                      

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.