open-navfaktor-logo
search
Gradsko vijeće Sarajeva
Nacrt odluke o podizanju Spomen obilježja Kazani upućen u javnu raspravu
Na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva vijećnici su na prijedlog gradonačelnice, Benjamine Karić razmotrili Nacrt odluke o podizanju Spomen obilježja Kazani i uputili je javnu raspravu.
29.09.2021. u 19:47
get url
text
Gradsko vijeće Sarajeva
Gradsko vijeće Sarajeva

Gradski vijećnici su imali razumijevanja za oteženo poslovanje u 2020. godini uzrokovano pandemijom COVID-19, ali su iskazali nezadovoljstvo načinom upravljanja JP Sarajevo kriznoj situaciji. S tim u vezi, usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na Odluku o pokriću gubitka Javnog preduzeća Sarajevo za 2020. godinu u visni od jedan milion 019.815,55 maraka. Gradsko vijeće je usvojilo Odluku o dopuni Odluke o imenovanju vršioca dužnosti predsjednika i članova Skupštine JP Sarajevo na period od tri mjeseca, navodi se u saopćenju iz Gradaskog vijeća.

Usvojena je Odluka o obnovi i rekonstrukcij Astronomskog opservatorija Trebević, i dato je ovlaštenje gradonačelnici i Pravobranilaštvu Grada Sarajeva da, u okviru svojih nadležnosti, poduzmu sve potrebne radnje i aktivnosti, na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Usvajanjem Odluke o davanju saglasnosti za pokretanje postupka sporazumnog raskida Ugovora o izradi Glavnog projekta rekonstrukcije i adaptacije objekta bivše zgrade SDK kod Vječne vatre u Sarajevu, Grad Sarajevo nastavlja aktivnost na  vraćanju zgrade bivšeg SDK-a Federaciji BiH, odnosno vraćanju organa uprave Grada Sarajaeva u zgradu DPO koja je Statutarno sjedište Grada Sarajeva i koju  je gradska administracija koristila prije ishitrenog preseljenja dijela admnistracije u dio zgradu bivšeg SDK-a.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.