open-navfaktor-logo
search
Negativni na COVID-19
Nakon 14 dana karantina u Cazinu, 65 retestiranih osoba u kućnoj samoizolaciji
Državljani Bosne i Hercegovine koji su se vratili iz inostranstva i već 14 dana proveli u kantonalnom karantinu u Cazinu, danas su pušteni u kućnu samoizolaciju. Za svih 65 građana, retestiranjem je potvrđeno da su negativni na koronavirus.
23.04.2020. u 13:01
get url
text

- Zbog specifičnosti karantinskog smještaja, svi naši građani su testirani na COVID-19 odmah prilikom dolaska. Svih 65 osoba koje su prve smještene u prinudni izolacijski prostor u Cazinu su retestirane, te je potvrđeno da su negativni. S obzirom na to da su time ispunjeni svi uvjeti, naši građani odlaze u četrnaestodnevnu obaveznu kućnu samoizolaciju, koju ćemo naravno strogo kontrolirati - kazala je ministrica zdravstva Unsko-sanskog kantona Nermina Ćemalović.

Jutros je saopćeno da su tri osobe nedavno smještene u cazinski karantin, pozitivne na koronavirus i one su odmah izolirane u Lječilištu Gata kod Bihaća.

- To je izolatorij za asimptomatske slučajeve i ljude s blažim simptomima bolesti, a prilagodili smo ga s ciljem rasterećenja izolatorija Odjela za infektivne bolesti u Kantonalnoj bolnici. Sve tri osobe su već smještene u ovu zdravstvenu ustanovu i pod stalnim su nadzorom medicinskog osoblja - dodala je Ćemalović.

U prinudnim izolacijskim prostorima u Cazinu boravi još oko 60 bh. državljana, koji su se u proteklih desetak dana vratili iz inostranstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.