open-navfaktor-logo
search
U izolaciji
Nakon brojnih spekulacija oglasili se iz "Moje apoteke": Vlasnik je pozitivan na virus korona
Vlasnik lanca "Moja apoteka" Strahinja Kujundžić pozitivan je na koronavirus i trenutno se nalazi u kućnoj izolaciji i dobrog je zdravstvenog stanja, saopćili su u ZU "Moja apoteka".
18.03.2020. u 11:07
get url
text

Kako su dodali, Kujundžiću je pozitivnost na ovaj virus utvrđena početkom prošle sedmice.

- Istina je da se Kujundžić u četvrtak, 5. marta, vratio sa godišnjeg odmora iz inostranstva, kada uredbe o obaveznoj izolaciji nisu bile donesene. Međutim, nakon javljanja prvih simptoma prehlade i činjenicom da je doputovao iz EU-a, savjesno se javio nadležnim institucijama gdje se podvrgao testiranju, nakon čega mu je određen karantin i utvrđen COVID-19. Sve osobe i poslovni saradnici sa kojima je bio u kontaktu, od povratka sa puta do pojave prvih simptoma, obaviješteni su, te se trenutno nalaze u izolaciji, shodno propisima, dobro se osjećaju i nemaju simptome virusa -  saopćili su u u ovoj ustanovi.

Istakli su da je svrha ovog saopćenja izbjegavanje raznih neistinitih navoda, koji su se, kako dodaju, pojavili na društvenim mrežama i putem nekoliko medija.

- Smatramo da je bilo neophodno upoznati javnost sa činjenicama, kako bi se trenutna situacija prestala zloupotrebljavati protiv Kujundžića lično, kao i protiv zdravstvene ustanove čiji je vlasnik. Ukoliko se klevete i lažni navodi budu i dalje plasirali u javnost, bićemo primorani da podnesemo krivičnu prijavu, te da istinitost istih dokazujemo na sudu - upozorili su u Moje apoteke.

Također su demantovali navode o poskupljenju usluga i medicinskih maski u "Mojoj apoteci", te su istakli da su osigurali višestruke količine medicinskih maski i prije pojave koronavirusa.

- Međutim, novonastalom situacijom rasprodate su sve količine u nenadano brzom roku, a u skladu sa nabavnim cijenama ranije pomenutih zaliha. Bitno je istaći da je situacija sa nestašicom maski nešto što je zadesilo čitav region, te da su se kasnije "sporne" cijene formirale u skladu sa ulaznim cijenama dobavljača. Kao potvrdu za ovu tvrdnju posjedujemo zapisnike tržišne inspekcije koja je obišla mnoge naše poslovne jedinice u više gradova i opština, te utvrdila da su cijene ispravno kreirane - saopćili su iz "Moje apoteke".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.