open-navfaktor-logo
search
Pripreme za sezonu
Nakon dobre prodaje po akcijskim cijenama: Ulaznice za Panonska jezera u Tuzli vjerovatno će poskupjeti
Ljetna sezona na Panonskim jezerima u Tuzli počinje 1. juna, a pripreme su u toku. Okončana je prodaja sezonskih ulaznica po akcijskim cijenama, a prema riječima direktora Pannonice Maida Porobića, prodato je više 9.500 sezonskih ulaznica što je rekordan broj i veći za oko 2.200 u odnosu na godinu ranije.
11.04.2023. u 21:12
get url
text

Po akcijskim cijenama redovna sezonska ulaznica koštala je 82 KM, povlaštena za penzionere, ratne vojne invalide, porodice šehida i poginulih boraca te civilne invalide više od 60 posto 42 KM, đačka i studentska ulaznica 64 KM, a dječija 42 KM.

- Očekujemo da ćemo do početka sezone prodati još hiljadu po redovnim cijenama sezonskih ulaznica, koje su nešto više u odnosu na ove koje smo imali do 24. marta - kaže Porobić.

Pannonica je prošle godine podigla cijene dnevnih ulaznica, a Porobić kaže da nije isključeno da će povećanja biti i ove godine. Podsjećamo, cijena ulaznice za Panonska jezera u Tuzli prošle godine je radnim danom koštala šest, a vikendom osam maraka. Povlaštene kategorije i đaci ulaznice su plaćali četiri KM radnim danima i marku više vikendom, a djeca starosti od dvije do sedam godina plaćala su tri KM.

- Čekamo da završimo postupke nabavki da vidimo ulazne troškove i očekujem da ćemo malo, neznatno, podići cijene ulaznica. To ćemo definitivno znati u maju. Trenutno radimo na uređenju plaža, postavljamo veći broj suncobrana, imat ćemo veći broj ležaljki i obnavljamo postojeću infrastrukturu - kaže Porobić.

Panonska jezera su prošle godine zabilježila 350 hiljada posjeta, što je posjeta na nivou iz 2021. godine.

- Još uvijek nismo napravili plan za ljetnu sezonu, ali ako nas vrijeme posluži, očekujemo nešto veću posjetu u odnosu na prošlu godinu - zaključio je Porobić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.