open-navfaktor-logo
search
Problemi od nedjelje
Nakon dva dana smrzavanja, normalizirano grijanje u cijeloj Tuzli
Zbog kvara na kotlu u Termoelektrani Tuzla je u nedjelju navečer ostala bez grijanja, a nakon što su otklonjeni kvarovi, snabdijevanje toplotnom energijom naormalizirano je danas oko 11 sati, potvrđeno je za Faktor u Centralnom grijanju Tuzla.
30.11.2022. u 12:26
get url
text

- Isporuka toplotne energije normalizirana je u toku noći, a prelaskom na dnevni režim u svim dijelovima grada je uspostavljeno normalno snabdijevanje toplotnom energijom - rekao je pomoćnik direktora za tehnička pitanja Centralnog grijanja Tuzla Suljo Sarić.

Grijanje u Tuzli u ponedjeljak su imali samo stanovnici zapadnog dijela grada, koji je bliži Termoelektrani, dok su središnji i istočni dijelovi grada imali redukovano isporuku ili su radijatori bili hladni. Slična situacija je bila i u utorak, a normalna isporuka obnovljena je u noći s utorka na srijedu.

- Kvar na glavnom kotlu za snabdijevanje Tuzle grijanjem je otklonjen, a radi se i na drugom koji se koristi kao rezerva. Uglavnom sada je situacija normalizirana ulaskom vode u cijeli sistem - naveo je Sarić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.