open-navfaktor-logo
search
Zaboravio telefon
Nakon Faktorovog teksta: Bevanda se sjetio da nije glasao na sjednici Vijeća ministara BiH
Tek nakon što je Faktor objavio informaciju da ministar finansija i trezora Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) jedini nije glasao za usvajanje Odluke o formiranju Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju COVID-19, te da se čak nije javljao na telefon kolegama iz Vijeća ministara BiH, Bevanda je odlučio "ispraviti svoju grešku".
06.05.2020. u 10:02
get url
text

Bevanda je, saznaje Faktor, nakon objavljivanja informacije o činjenici da jedini nije podržao formiranje tijela koje bi koordiniralo aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH o pitanjim definiranja socioekonomskih mjera za odgovor na krizu izazvanu pandemijom, kontaktirao nadležne službe da pridodaju i njegov glas "za".

VEZANI TEKST - Formirana Grupa za odgovor na COVID-19 bez Bevandinog glasa, HDZ-ov ministar se nije javljao na telefon

Svoje neglasanje i nejavljanje na telefon pravdao je tvrdnjom da je bio spriječen glasati jer je prisustvovao drugom sastanku na kojem nije imao pristup telefonu, što iznenađuje uzimajući u obzir činjenicu da je održavanje 19. vanredne telefonske sjednice Vijeća ministara BiH ranije najavljeno svim ministrima.

Formiranje Grupe za socioekonomski odgovor na pandemiju COVID-19 jedan je od zaključaka sastanka stranačkih lidera sa međunarodnim zvaničnicima, koji je održan 11. aprila u Sarajevu i kojem je prisustvovao i Bevanda.

Međutim, u međuvremenu su se zvaničnici HDZ-a BiH "naljutili" na političke partnere zbog izostanka spremnosti da se, protivno ustavnim i zakonskim propisima, izađe u susret političkim potrebama te stranke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.