open-navfaktor-logo
search
Izvinio se građanima
Nakon korona-derneka: Staša Košarac ponudio ostavku na mjesto ministra vanjske trgovine BiH
Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i član SNSD-a Staša Košarac ponudio je ostavku na poziciju u Vijeću ministara BiH.  
07.05.2020. u 18:21
get url
text

Košarac je na zvaničnom Twitter nalogu napisao kako nakon "veoma negativnih reakcija javnosti i mnogih građana", te kritika koje su mu upućene od predsjednika SNSD-a Dodika, ali i brojnih stranačkih i parlamentarnih kolega, spreman je ponuditi ostavku i mandat staviti na raspolaganje predsjedavajućem VMBiH Zoranu Tegeltiji.

VEZANI TEKST - Dodik: Košarac je završio što se tiče politike u SNSD-u! Vidjet ćemo za Vijeće ministara

- Zbog svog neodgovornog i nepromišljenog postupka sam spreman snositi sve sankcije koje mi izrekne stranka. Građanima RS-a, cijele BiH i posebno svojim glasačima još jednom upućujem izvinjenje za moje neodgovorno ponašanje u veoma teškim danima za sve građane. Prethodna dva dana sam izbjegavao svaki nepotreban kontakt, a od danas popodne se nalazim u kućnoj samoizolaciji u Istočnom Sarajevu, pa ću narednih 14 dana ispunjavati svoje radne obaveze i dogovorene sastanke online radom od kuće - napisao je na Twitteru.

Svoj posao, kako je naveo, i do sada je obavljao savjesno i odgovorno, bez ikakvih propusta i afera ili kritika javnosti, u interesu svih građana BiH i tako će i nastaviti do konačne odluke njegovih pretpostavljenih.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.