open-navfaktor-logo
search
Iskusni stručnjak
Nakon neuspjelog povratka u Bundesligu: HSV imenovao novog trenera
Hamburger Sport-Verein lošim partijama u finišu minule sezone ispustio je šansu da se poslije samo jedne sezone vrati u njemačku elitu
29.05.2019. u 15:38
get url
text

HSV je imenovao novog trenera, a 54-godišnjem Dieteru Heckingu povjerana je misija vraćanja nekadašnjeg prvaka Evrope u Bundesligu.

Hamburger Sport-Verein lošim partijama u finišu minule sezone ispustio je šansu da se poslije samo jedne sezone vrati u njemačku elitu.

Tim sa sjevera Njemačke čiji su dres nosila čak petorica bh. reprezentativaca (Hasan Salihamidžić, Sergej Barbarez, Muhamed Bešić, Emir Spahić, Sejad Salihović) sezonu u 2. Bundesligi završio je na četvrtom mjestu, s bodom manje u odnosu na trećeplasirani Union koji je kroz relegacije izborio plasman u Bundesligu.

- Na glavi cilj bit će da vratim mir u ekipu koji bi na kraju trebao rezultirati sportskim uspjehom. Jako sam sretan što sam tu i što sam predstavljen kao novi trener - rekao je Hecking na predstavljanju.

Hecking je posljednji posao imao u Borussiji Mönchengladbach, a uprkos petom mjestu i plasmanu u Evropsku ligu, klub mu se zahvalio na saradnju.

Sa 419 utakmica u Bundesligi i 136 mečeva u 2. Bundesligi Hecking važi za jednog od najiskusnijih njemačkih trenera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.