RTL Potraga ranije je objavila snimke na kojima muškarci s fantomkama na glavi tjeraju migrante iz Hrvatske preko rukavca rijeke Korane, udarajući ih palicama kakve imaju pripadnici interventne policije, a neki nose i podjakne nalik na dio uniforme te jedinice. 

VEZANI TEKST - Objavljeni snimci kako maskirani muškarci s oružjem hrvatske policije tuku migrante na granici sa BiH

Navode da je riječ o snimkama iz juna napravljenima za vrijeme osmomjesečnog novinarskog istraživanja u kojem je RTL-ova ekipa učestvovala s kolegama iz istraživačke novinarske mreže Lighthouse Reports iz Nizozemske, švicarskog SRF Rundschaua, njemačkog ARD Studia Beč, ARD Monitora, francuskog Liberationa, nizozemskog Pointera, Novosti i der Spiegela.

Ničeno je, gostujući u emisiji RTL Direkt, kazao da su u Ravnateljstvu policije prvi put vidjeli dio te snimke, a cijeli prilog tek na televiziji "u redovnom terminu".

- Vidjeli smo da je riječ o dojmljivom materijalu i glavni ravnatelj policije je odlučio formirati radnu grupu koja će otići na taj pretpostavljeni teren. S obzirom da je riječ o tvrdnjama novinara danas smo pozvali i načelnika policijske stanice Cetingrad i nismo uspjeli utvrditi poziciju događaja - kazao je Ničeno.

Rekao je da udarci ili premlaćivanje nisu dio uobičajenog postupka niti postoji ikakva naredba da bi se migranti protjerivali i tukli.

- Da bi se utvrdile sve činjenice treba sve provjeriti - kazao je policijski načelnik.

Podsjetio je da je Hrvatska jedna od najuspešnijih zemalja u hvatanju krijumčara migrantima te da je zadaća policije štititi hrvatsku granicu. No, kazao je da je "apsolutno nemoguće da bi netko u policiji naložio ili podržavao bilo kakvo udaranje".