open-navfaktor-logo
search
PDP o incidentu
Nakon prijetnji gasnim pištoljem, Draško Stanivuković traži otkrivanje motiva
Kandidat za gradonačelnika Banje Luke Draško Stanivuković (PDP) zatražio je danas od MUP-a RS da se otkrije pozadina incidenta kada je Zlatko Stokanić (44) u alkoholisanom stanju gasnim pištoljemn prijetio njegovim saradnicima i uperio pištolj u njegov privatni automobil.  
02.11.2020. u 14:27
get url
text

Kao što smo objavili, Stokanića je jučer uhapsila policije i sumnjiči se za ugrožavanje sigurnosti. Stanivuković je istakao danas da se ne želi baviti insinuacijama, ali da nedostaje nekoliko odgovora - šta je stvarni motiv, ko je uhapšeni, ima li pozadinu i drugo.

- Govorim istinu i činjenice koje ne prijaju velikom dijelu koji pripada sistemu. To može da ugrozi život. Zato je važno da vidimo je li ovo slučajni incident ili nešto drugo - kazao je Stanivuković.

VEZANI TEKST - Uhapšen 44-godišnjak: Stanivukoviću i njegovim saradnicima prijetio gasnim pištoljem

Podvukao je da je potrebno otkriti pozadinu ovog slučaja.

- Nikada nisam bio, niti ću biti, mjerna jedinica za strah, čak ni danas kada imate situaciju da je pištolj uperen u moje saradnike i moj automobil. Ovo je više zarad svih građana. Ovakav slučaj nije zaseban - poručio je Stanivuković.

Naveo je da se već jutros u Banjoj Luci pojavilo desetine hiljada letaka sa natpisima da se on "dovodi u sumnju sa osobama koje su odgovrorne za ubistva na teritoriji RS-a".

- Samo jedna politička kuhinja ima razlog da to isporuči -  naveo je Stanivuković.

Iz Gradskog odbora PDP-a su zatražili punu informaciju oko ovog slučaja, te istakli i kako se protiv njihovog kandidata u Banjoj Luci vodi prljava kampanja sa montiranim lecima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.