open-navfaktor-logo
search
Sramotno
Napad na stadionu kod Živinica: Povampireni huligani tukli sudije, nisu poštedjeli ni damu
Sramotan incident dogodio se u nedjelju u Bašigovcima kod Živinica na meču Druge lige Nogometnog saveza Tuzlanskog kantona između domaće Budućnosti i Rudara iz Bukinja.
23.08.2021. u 12:04
get url
text

Susret je prekinut u 88. minuti kada su gosti postigli drugi gol i riješili pitanje pobjednika (0:2), što je u zapisniku zabilježio delegat meča.

Na teren je ušlo 20- ak navijača koji su napali pomoćnog sudiju Muamera Tupajića iz Kalesije. Njemu su u Domu zdravlja u Živinicama konstatovane lakše povrede glave i grudnog koša.

Poslije toga povampireni huligani krenuli su u obračun s glavnim arbitrom Almirom Karićem iz Srebrenika, a nije pošteđena ni sutkinja iz Lukavca Amina Džibrić koja je udarena nogom. Na snimku se može uočiti i da su igrači domaćih branili glavnog arbitra od svojih "navijača".

Tu nije bio kraj. Napadnut je i delegat Adel Avdić iz Lukavca koji je na intervenciju pozvao živiničku policiju, zbog čega su mu huligani pokušali oduzeti telefon.

Policija je djelomično smirila situaciju, a prilikom izlaska sa stadiona službena lica napadnuta su od NN osobe. Tada je sutkinja Džibrić udarena bokserom u nos. Sudijska trojka s delegatom pod pratnjom policije ispraćena je iz Živinica, a buran dan završen je u UKC-u Tuzla na konstatovanju stepena povreda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.