open-navfaktor-logo
search
Napadač Salzburga
Napoli spremio novac za norveškog wunderkinda Erlinga Haalanda
Prošlog vikenda napadač Salzburga je postigao još tri gola za ukupnih 26 na 18 mečeva za austrijskog prvaka - uključujući tri gola u dvije utakmice protiv Napolija u Ligi prvaka
12.11.2019. u 16:36
get url
text

Čelnici Napolija su pripremili 40 miliona eura za norveškog wunderkinda Erlinga Haalanda koji trenutno igra za RB Salzburg, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše Gazzetta dello Sport, Napoli što prije želi dovesti 19-godišnjeg Norvežanina koji ove sezone igrama u dresu Salzburga oduševljava svjetsku nogometnu javnost.

Prošlog vikenda napadač Salzburga je postigao još tri gola za ukupnih 26 na 18 mečeva za austrijskog prvaka - uključujući tri gola u dvije utakmice protiv Napolija u Ligi prvaka.

Osim njega, Napoli planira dovesti i veznjaka Genka Sandera Bergea kojeg su spremni platiti 20 miliona eura.

Aurelio De Laurentiis, predsjednik Napolija, izjavio je ranije kako u klubu u narednom periodu spremaju velike promjene i nove transfere.

Pojedini italijanski mediji su krajem oktobra također pisali da je i Juventus spremio 40 miliona eura za mladu norvešku zvijezdu kako bi dodatno pojačali napad. Ranije su interes za 19-godišnjeg napadača također iskazali Manchester United i Real Madrid.

Haaland je karijeru počeo u norveškom Bryneu, odakle je 2017. prešao u Molde, da bi ove godine potpisao za Salzburg.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.