open-navfaktor-logo
search
Zbog koronavirusa
Naredbe Kriznog štaba KS: Vrše li se kontrole na ulazima u objekte i u javni prijevoz?
Nakon što je Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo donio naredbu da sva pravna i fizička lica treba da osiguraju redare/kontrolore na ulazima kako bi se vodilo računa o dozvoljenom broju osoba u prostoru, provjerili smo gdje se te naredbe poštuju.
07.11.2020. u 15:53
get url
text

Naloženo je i javnim gradskim prijevoznicima da angažiraju kontrolore/redare koji će pratiti ulazak putnika u vozila javnog gradskog prijevoza prema preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH.

Redare je fotoreporter Faktora zatekao na ulazu u Robot u Hrasnom, kao i na ulazu u poštu na Ferhadiji, te na ulazu u DM, također na Ferhadiji.

U SCC svaka od trgovina posebno angažira svoje redare, a ne kontrolišu sve trgovine koliko je kupaca trenutno u trgovini. Pojedini butici su postavili dozatore za dezinfekciju koja je obavezna prilikom ulaska, a u nekim trgovinama također čeka se u redu za ulazak zbog ograničenog broja kupaca u zavisnosti od kvadrature objekta.

Redari su dužni, kako navode iz Kriznog štaba, da ne dozvole ulazak putnika u vozila javnog gradskog saobraćaja bez zaštitne maske i preko dozvoljenog broja definisanog za svako vozilo. Nakon svakog turnusa prijevozno sredstvo treba dezinfikovati.

{$galerijaFotografija}

Uvjerili smo se jutros da nema kontrole prilikom ulaska u tramvaje jer su revizori bili samo na jednoj stanici i nisu kontrolisali koliko je putnika u vozilu, niti da li se drži distanca a bilo je i putnika bez maske. Također nakon što je tramvaj došao na zadnju stanicu na Ilidži, nakon što su putnici izašli vozilo nije dezinficirano prije nego što je tramvaj krenuo sa te stanice prema gradu.

Tržni centri, redari, naredba korona 07.11.2020.
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.