open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Narod i Pravda: Nema koalicije sa strankom osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića
Povodom nastavka konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Velika Kladuša iz Naroda i Pravde jasno poručuju da nisu niti će biti dio koalicije u kojoj je i Laburistička stranka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića.  
28.01.2021. u 13:08
get url
text

VEZANI TEKST - Kćerka Fikreta Abdića potvrdila: Laburisti formirali koaliciju sa Narodom i pravdom 

- Slijedeći upute svoje centrale, te kantonalnog odbora kao i zaključke općinskog povjereništva, Narod i Pravda neće biti dio nikakve parlamentarne većine Općinskog vijeća Velika Kladuša u čijem sastavu bude Laburistička stranka osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića -  stav je Naroda i Pravde.

Narod i Pravdu u općinskom vijeću predstavlja vijećnik Nedžad Nadarević, dok je Amir Ćufurović, koji je izabran na listi Naroda i Pravde, napustio ovu stranku.

- Sa osuđenim ratnim zločincem Fikretom Abdićem nema koalicije i svaki pojedinac koji bi krenuo tim putem bio bi po hitnom postupku isključen iz Naroda i Pravde - saopćeno je iz Naroda i Pravde.

Ovim su iz NiP-a odgovorili na izjavu Elvire Abdić Jelenović, predsjednice Laburističke stranke i kćerke osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića, u kojoj je ona najavila da će ta stranka u Velikoj Kladuši koalirati sa NiP-om.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.