open-navfaktor-logo
search
Odlazak članstva u USK
Nastavljeno napuštanje NiP-a: Stigle ostavke kantonalnog ministra i još jedne lokalne organizacije
Nakon što je 12 članova Općinskog povjereništva Naroda i pravde u Bosanskoj Krupi dalo neopozive ostavke na članstvo u ovoj stranci, a među njima je i kantonalna zastupnica Ifeta Kadić, uslijedile su ostavke i u nekim drugim organizacijama NiP-a.
23.03.2021. u 18:14
get url
text
S press konferencije

Prema pisanju portala USN.ba, ostavke na članstvo i NiP-u su dali i članovi Općinskog povjereništva Naroda i pravde u Bosanskom Petrovcu, kao i ministar u Vladi Unsko-sanskog kantona Ermin Zulić.

VEZANI TEKST - Općinsko povjereništvo NiP-a u Bosanskoj Krupi dalo neopozive ostavke

U saopćenju kojeg potpisuje Fadil Balić, predsjednik Povjereništva NiP-a Bosanski Petrovac, navedeno je da ostavke daju svi članovi ovog povjereništva.

Ovo saopćenje upućeno je i Elmedinu Konakoviću, predsjedniku naroda i pravde, te Halilu Bajramoviću, predsjedniku Kantonalnog povjereništva NiP-a USK.

Ostavke u člantvo NiP-a/USN.ba

Istog dana svoju neopozivu ostavku kantonalnom povjereniku Halilu Bajramoviću dostavio je i ministar za boračka pitanja u Vladi USK-a Ermin Zulić iz Bihaća.

Kako je navedeno, razlozi su, između ostalog, netransparentan rad predsjednika i Kantonalnog povjereništva NiP-a Unsko-sanskog kantona kada je u pitanju komunikacija, kao i nepoštivanje statuta i poslovnika, nekorektan odnos...

Ministar Zulić je među razlozima naveo da od početka nije naišao na dobrodošlicu.

Ostavka Ermina Zulića/USN.ba

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.