open-navfaktor-logo
search
Putnici oduševljeni
"Nećete u mom tramvaju": Vozačica u Sarajevu zaustavila tramvaj i izbacila džeparošice napolje
Problem sa brojnim džeparošima u Sarajevu odavno nije vijest. Građani, a posebno turisti, u glavnom gradu BiH, svakodnevno su meta ovih, po pravilu uigranih ekipa, koje "operišu" koristeći gužvu na prometnim šetnicama, a naročito u sredstvima javnog prijevoza.
22.12.2021. u 10:25
get url
text

Policija zbog ovih krivičnih djela hapsi uglavnom povratnike, s obzirom na to da se odmah poslije hapšenja počinioci ovih krađa puštaju na slobodu jer za takva djela se po pravilu ne određuje pritvor.

Većina njih poznata je građanima Sarajeva, pa tako i vozačima tramvaja, trolejbusa i drugih sredstava javnog prijevoza.

Jučer je tako zabilježena pomalo neobična situacija u jednom tramvaju. Vidjevši poznate džeparošice kako ulaze u tramvaj koji je vozila, vozačica je odlučila reagirati - zaustavila je vozilo, ustala i izbacila ih napolje.

Prisutni u tramvaju oduševljeni njenom reakcijom, nagradili su je aplauzom.

- Danas sam prvi put u životu čula zvuk aplauza u trajanju od jedne minute u tramvaju. Zapravo zvuk aplauza u tramvaju ikada. I pridružila sam se. U jednom trenutku vožnje dvije džeparošice odranije poznate policiji, a i svima nama, kako to kod nas biva, uletjele su u tramvaj kod Vijećnice. Vozačica je zaustavila vozilo, okrenula se i rekla: "Nećete u mom tramvaju nikada više!". Nisam ni skapirala šta se dešava dobrih par minuta njihovog gunđanja i negodovanja, ni ko su ni zašto je tramvaj stao. Istjerala ih je vani. Dugo nisam vidjela da je neko tako refleksno, srčano i glasno zauzeo stav u javnom prostoru. Pri tome vozeći tramvaj. Nakon Denisa, džeparoša, pedofila, konduktera koji malteriraju sve u zavisnosti kakav dan imaju, jedna neustrašiva plava žena, vozačica tramvaja u Sarajevu je dobila aplauz. Ako je neko poznaje, GRAS-ov tramvaj na relaciji Baščaršija - Ilidža, neka mi javi. Ja joj moram reći da je danas napravila jednu malu revoluciju. U metalnoj kutiji, u javnom prostoru, i u ime svih 20-ak ljudi koji su bili tu. Ili bar čokoladu da joj pošaljem. Čitav dan mi je u glavi – objavila je na Facebooku žena koja je u to vrijeme bila u tramvaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.