open-navfaktor-logo
search
Ugovor od 70.000 KM
Nema krize u Slobodi: Bloudeku po satu skoro 300 KM budžetskog novca
Mnogi će u šali reći da Bloudek odlazi sa stilom, jer nije izgubio ni jednu utakmicu na klupi Slobode
18.10.2019. u 15:47
get url
text

Tuzlansku Slobodu drma finansijska kriza. Igrači su bez plaća pet mjeseci. Prvotimci su odbili trenirati i stupili su u štrajk. Sve su to naslovi koji su proteklih dana i mjeseci popunjavali medijski prostor. I onda odlazeća struktura na čelu sa Seadom Kozlićem povlači neshvatljiv potez.

Sloboda je 7. oktobra potvrdila da je dogovorena saradnja sa Marijanom Bloudekom, čovjekom koji je zaboravljen u bh. fudbalu i koji je zakoračio u 69. godinu života.

Ni brojni medijski napisi da će biti imenovan pa ekspresno razriješen dužnosti, što se ispostavilo tačnim, nisu spriječili Kozlića (bivšeg predsjednika op.a.) i društvo da Bloudeku daju ugovor do kraja sezone vrijedan 70.000 KM.

U međuvremenu se menadžment na Tušnju promijenio, stigli su novi ljudi, koji su Bloudeku uručili otkaz. Svega deset dana je ovaj Kakanjac proveo u Tuzli, a svoj boravak će masno naplatiti.

Po danu 7.000 KM, po satu 291,66 KM budžetskog novca, jer je najveći finansijer Slobode grad Tuzla. Mnogi će u šali reći da Bloudek odlazi sa stilom, jer nije izgubio ni jednu utakmicu na klupi Slobode. Vodio je ekipu jedino u slavljeničkoj, prijateljskoj, utakmici protiv Dinama koja je završena 1:1.

Marijana Bloudeka naslijedio je Milenko Bošnjaković. On je kazao da nije potpisao, niti će potpisati ugovor i da vjeruje novoj garnituri ljudi koja je stigla da spasi što se spasiti da.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.