open-navfaktor-logo
search
Strah za pozicije
Nešić: Zaključci NSRS-a kontradiktorni, ponašanje vlasti je poigravanje s budućnošću RS-a
Predsjednik DNS-a Nenad Nešić ocijenio je da je "pritisnuta strahom za vlastite pozicije, vlast u RS-u kapitulirala".
02.02.2022. u 13:13
get url
text

- Zaključci koje su usvojili su poniženje za Narodnu skupštinu, puni su kontradiktornosti i nedosljednosti, te kao takvi ne dolikuju najvišem zakonodavnom tijelu – rekao je Nešić.

On je podsjetio da se u prvom zaključku kaže da je Inzkov zakon još na snazi, te da su tim na snazi i zaključci koji kažu da nema uvjeta za odlučivanje u institucijama BiH, a onda se u desetom kaže da u skladu sa tim zaključcima zastupnici, ministri i srpski član Predsjedništva BiH pri odlučivanju treba da uvažavaju zaključke Narodne skupštine, Vlade RS-a i predsjednice RS-a.

- Pa zar nismo rekli da nema odluka dok se van snage ne stavi Inzkov nametnuti zakon? Šta se to promijenilo da su nam nametanja postala prihvatljiva – upitao je Nešić.

VEZANI TEKST - Nešić pozvao na smjenu predsjednika NSRS-a i izjavio: U BiH se čulo hrišćansko zvono prije minareta

Predsjednik DNS-a ističe da se ne smije trgovati nacionalnim interesima RS-a.

- Kada smo u pravu, moramo do kraja braniti naš stav. Kada tražimo ono što imaju svi narodi u Evropi, moramo istrajati. Kada kažemo da ne prihvatamo nešto što se ne nameće ni jednom narodu u Evropi, ne smijemo popustiti. Kada za nešto nemamo argumente na našoj strani, onda to ne trebamo ni počinjati. Ponašanje vlasti je poigravanje s budućnošću RS-a. Ako ovako nastavimo, pozobat će nas kao zrnevlje -  zaključio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.