open-navfaktor-logo
search
Iz MUP-a pojasnili
Nije bilo obustave na cesti Zenica - Tetovo - Nemila, radi se o lokalnom putu
Radi se o lokalnom putu, koji vodi u dva sela na tom području, dok je ova cesta Zenica - Tetovo - Nemila, koji se spaja sa M-17 sve vrijeme bila prohodna - pojasnili su iz MUP-a
23.06.2019. u 18:21
get url
text

Alternativni put Zenica - Tetovo - Nemila, koji za vrijeme radova u tubnelu Vranduk koriste vozači kako bi izbjegli čekanje u kolonama, nije bio blokiran zbog nevremena i sve vrijeme je bio prohodan, kazali su za Faktor iz MUP-a ZDK.

Kako je pojasnio dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK, riječ je o nesporazumu, odnosno mediji su prenijeli pogrešnu informaciju o lokaciji gdje je zbog odrona bio zatvoren put.

- Radi se o lokalnom putu, koji vodi u dva sela na tom području, dok je ova cesta Zenica - Tetovo - Nemila, koji se spaja sa M-17 sve vrijeme bila prohodna - pojasnili su iz MUP-a.

Prema riječima dežurnog operativnog, nakon dolaska mehanizacije, raščišćen je i ovaj lokalni put, koji je ustvari, drugi alternativni put koji pojedini vozači koriste kako bi izbjegli tunel, te nema problema sa odvijanjem saobraćaja.

Također, s obzirom na to da je vikend, manja su zadržavanja i na M-17 ispred tunela, koji je također prohodan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.