open-navfaktor-logo
search
Lažna dojava
Nije pronađena eksplozivna naprava u UKC-u RS-a u Banjoj Luci
Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a, na konferenciji za novinare u ovoj ustanovi izjavio je da je jutrošnja dojava o postavljenoj eksplozivnoj bila lažna.
02.06.2022. u 10:44
get url
text

- Policija je pregledala sve, ne postoji eksplozivna naprava i mi se vraćamo normalnom radu - rekao je Đajić.

On je dodao da ostaje gorčina i zgroženost svih zdravstvenih radnika.

- Ogorčeni smo, zgorženi smo, da je ovo prijetnja i tek rođenim bebama, starim nekoliko sati, nedužnim bićima - kazao je Đajić.

Kazao je da se nada da se ovo neće ponoviti.

- UKC RS-a i svi mi smo pokazali da smo ozbiljna dobro organizovana ustanova i da znamo šta treba raditi u neočekivanim i nenormalnim situacijama - istakao je Đajić.

VEZANI TEKST - Dojava o bombi u UKC RS, Vlado Đajić tvrdi da je u mailu pisalo "Allah je veliki, vi nevjernici, letićete u vazduh"

Zahvalio se policiji, saradnicima i pacijentima.

- U ovom trenutku sve ambulante, sale, odjeli, kabineti rade normalno, ne postoji eksplozivna naprava u UKC-u RS-a - istakao je Đajić.

Iz UKC-a RS-a u Banjoj Luci ranije je saopćeno da su rano jutros, na zvanične e-mail adrese ove zdravstvene ustanove stigle dojave o postavljenom eksplozivu. O tome je obaviješteno Ministarstvo unutrašnjih poslova RS-a, a evakuisani su pacijenti i radnici, osim teških pacijenata uz koje su ostali zdravstveni radnici.

- O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je navedeni događaj kvalifikovao kao krivično djelo terorizam - saopćeno je iz policije u Banjoj Luci. 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić osudio je čin ugrožavanja života i sigurnosti zaposlenih u UKC-u RS-a u Banjoj Luci, kao i pacijenata i građana koji su se u toj ustanovi zatekli.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.