open-navfaktor-logo
search
O modi sa poznatima
Nikolina Veljović: Volim u shopping sa sestrom, ali često bude pogubno
I kada imam namjeru planski kupiti neki komad odjeće obično se iz shoppinga vratim sa punim kesama, ali bez tog komada.Valjda je teško naći savršenstvo koje ste zamislili u svojoj glavi, kaže odnedavno direktorica programa TV1
03.09.2019. u 20:02
get url
text

Nikolina Veljović dugogodišnja novinarka, urednica i poznato lice sa malih ekrana odnedavno je funkciju odgovorne urednice Informativnog programa TV1, zamijenila novom.

Direktorica programa TV1, nakon više od 20 godina u ulozi voditeljice i urednice informativnih te političko-dijaloških emisija, odlučila se povući iza kamera.

Za sebe voli kazati kako je pravi školski primjer napredovanja u svojoj profesiji. Sve je kaže, krenulo od audicije, a onda su uslijedili pijačni barometar, jutarnji program, reporterski rad, zvanje urednice i voditeljice vijesti, a potom i Dnevnika.

Ističe kako joj nije bilo lako donijeti takvu odluku, ali je ipak, sretna i želi učiniti sve da i taj posao radi profesionalno, odgovorno i savjesno.

Sa sretno udatom Nikolinom i mamom neodoljivog prvačića, ovog puta razgovarali smo o modi, stilu, shoppingu..., stvarima u kojima svaka žena uživa.

Koliko često idete u shopping i koliko u prosjeku potrošite novaca?

- Ne prečesto, nisam ovisnica o shoppingu na način da svakodnevno obilazim radnje i kupujem... Može proći i dva mjeseca da sebi ne kupim nijednu jedinu sitnicu, a onda krene razdoblje nemilosrdne potrošnje, srećom u pravilu traje kratko.

Ko Vam je vjerni pratilac u kupovini?

- Volim kupovati sama ili sa sestrom kada smo u prilici, budući da ne živi ovdje to je rijetko, sreća, jer zna biti i pogubno za novčanik.

Da li kupovine obavljate planski, ili to činite ishitreno i shodno trenutnom raspoloženju?

- I kada imam namjeru planski kupiti neki komad odjeće obično se iz shoppinga vratim sa punim kesama, ali bez tog komada. Valjda je teško naći savršenstvo koje ste zamislili u svojoj glavi, a sve ostale varijacije na temu u tom trenutku izgledaju mi nedovoljno dobro.

Šta ste posljednje kupili sebi?

- Novčanik. Prošli mi se doslovce raspao do te mjere da me bilo stid kada bi plaćala, a prodavačica onako mjerkala u stilu "ženo jesi li u stanju sebi kupiti pristojan novčanik." Evo konačno jesam i još uvijek žalim za onim starim raspalim.

Koji je najvrijedniji komad nakita koji posjedujete?

- Prsten koji mi je poklonjen u posebnom trenutku na jednom nezaboravnom putovanju. Njegova materijalna vrijednost nije mi važna, emotivna prevazilazi sve moguće nule i cifre koje se mogu platiti.

Koja su Vam tri omiljena komada odjeće koja češće nosite od ostalih?

- Farmerice, bijela košulja i dukserica.

Šta je, prema Vašem mišljenju, neophodno imati za dobar stil, koje komade odjeće?

- Šta god da obučete važno je znati to iznijeti na način da drugi primijete da se u tome osjećate baš dobro.

Kada ste se "najgluplje" obukli i šta je to što ste tada odjenuli?

- Bilo je situacija kada sam se pomalo glupavo osjećala, ali nikada me nije bilo stid.

U kojoj odjevnoj kombinaciji ste zasjali i dobili najviše komplimenata do sada?

- U sportskim najjednostavnijim odjevnim kombicijama. Farmerice, bijela košulja i bijele patike. Ljudi se iznenade kada me vide tako odjevenu, valjda vođeni dojmom da sam uvijek u odijelu, poslovnim kompletićima i štiklama. Onda pršte pozitivni komentari uz obavezan "kooooooliiko mlađe izgledate."

Ko je, prema Vašem mišljenu, ikona stila u našoj regiji, uključujući i BiH?

- Ne bavim se modom u tolikoj mjeri da bi detaljno analizirala stil javnih osoba, pa se ne usuđujem ni bilo koga proglasiti ikonom stila, ali da ima lijepo obučenih i dama i muškaraca svakako do ima... i sve ih je više.

Kako biste u dvije riječi opisali svoj stil?

- Neobavezan i šarmantan.

Imate li neki fetiš kada su odjeća, obuća i aksesoari u pitanju?

- Uživam kupovati torbe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nikolina Veljovic (@nikoleonka) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.