VEZANI TEKST - SDP predložio HDZ-ovog delegata u Vijeće naroda RS-a, hoće li podržati i Dodikovog četvrtog u Domu naroda BiH?

- Saga oko glasanja u Narodnoj skupštini Republike Srpske se konačno privodi kraju. Moram istaknuti kako sam ponosan na to kako su se nosili Sale, Andrea i posebno Vojin, sa svim pritiscima, sa svim optužbama, sa pljuvanjem po njima i njihovim porodicama.

Prije nego se obavi glasanje, želim reći kako se nadam da će svi koji su dali svoju riječ tako i postupiti. Želim zahvaliti našim zastupnicima Andrei i Saletu, te potpredsjedniku SDP-a Vojinu što su prešli preko svih uvreda, moralisanja i pridika onih koji bi da raspolažu s njihovim glasovima, iako ništa nisu uradili da im na bilo koji način pomognu u kampanji. Naprotiv.

VEZANI TEKST - Mijatović uzvratio Vukanoviću i Arnautu: Neće me zastrašiti jeftini politički populisti i budžetski lešinari

 

Da ne bude zabune, Saša i Andrea će glasati za drugu listu opozicije u NS Republike Srpske jer nije dobro da bilo koja politička partija ima 4 od 5 delegata. Opet smo mi pokazali koliko smo se spremni žrtvovati da neke procese pokrenemo u Bosni i Hercegovini.

Posebno želim poručiti zabrinutim i onima koji su nas ovih dana, dobronamjerno u manjoj mjeri, zlonamjerno u puno većoj mjeri, prozivali i napadali da na odluku oni nisu ama baš nimalo utjecali.

Odluka je isključivo djelo ljudi u Socijaldemokratskoj partiji i naših članica i članova iz Republike Srpske koji su založili sebe i svoje porodice u protekloj kampanji.

VEZANI TEKST - Salkić: Dobro bi bilo da mi u Pokretu za državu dokažemo kako smo glasali u NSRS-u

 

Nikada neću moći riječima iskazati koliko sam ponosan na njih. Naravno da ne očekujem od dežurnih "patriota" koji su nas po ko zna koji put neutemeljeno optuživali da priznaju kako su ponovno pogriješili u procjeni SDP-a BiH i naših ljudi.

Oni će čekati sljedeću priliku za nove lažne optužbe - naveo je Nikšić.