Tom prilikom, kako je istakao Nikšić, dogovoreno je da se održi sastanak s premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem kako bi mu predložili da se u budžet Federacije BiH uvrsti dva posto sredstava za povratnike u Republiku Srpsku.

- Dogovorili smo da će oni kao korodinacija povratnika u RS proslijediti ovaj prijedlog prema federalnom premijeru da se u budžetu predvidi dva posto sredstava za povratnike. Također, dogovarali smo se kako ta sredstva da se transparentno ulože i kako da se transferiraju za povratnike kojima je to najpotrebnije - rekao je Nikšić.

Na današnjem sastanku tema je bila i operacionalizacija Pokreta za BiH i pripreme za predstojeće izbore.

- Ovo bi bio treći blok na izborima u RS. On bi mogao imati odlučujući utjecaj ko će biti vlast u RS - ocijenio je Nikšić.

Također, govorilo se o aktuelnoj političkoj situaciji i istupima člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te ga je Nikšić pozvao da spusti tenzije.

- Zadovoljstvo mi je bilo čuti da građani iz RS-a ne nasjedaju na aktuelne provokacije i nisu raspoloženi da slijede avanturu koju želi provesti Dodik. Mi smo ih ohrabrili u tom dijelu. Mi ćemo kao SDP učiniti sve da interveniramo i kod visokog predstavnika, ambasadora EU i obavijestimo sve svjedoke Dejtona – poručio je Nikšić na današnjoj pres-konferenciji stranke.