open-navfaktor-logo
search
Poljuljani odnosi
NiP se razočarao u SDP: Idete u vlast sa SDA, sastajete se već mjesec dana, a to nećete ozvaničiti
Koalicioni odnosi Naroda i pravde (NiP) i Socijaldemokratske partije (SDP) već su suočeni sa teškim izazovima, a u pojedinim sredinama u Bosni i Hercegovini je ta "ljubav" već dobila tužan kraj.
07.01.2021. u 21:11
get url
text
Narod i pravda Ključ

Takva sredina je Ključ, u kojem su zvaničnici NiP-a optužili kolege iz SDP-a da su dogovorili koaliciju sa Strankom demokratske akcije (SDA).

- Danas je na međustranačkom sastanku u Općini potvrđeno sve ono što se pričalo ovih dana. SDA i SDP idu zajedno u vlast sa koalicijom koju, bojimo se, neće nikad ozvaničiti niti joj dati neki validan dokument – navodi se u saopćenju NiP-a.

Dodaju da su na današnjem sastanku dogovorena imena predsjedavajuće i zamjenice predsjedavajuće Općinskog vijeća, što će, tvrde, biti potvrđeno glasanjem narednog petka. Za sebe kažu da su "vojska mladih ljudi koja je vratila nadu u nešto drugačije", ali da im je koalicija SDA i SDP-a "lupila šamar".

- I nemojte ni sekunde misliti, ustvari ne zanima nas šta mislite, ali zbog građana želimo kazati da nemamo problem s vašom koalicijom o kojoj šutite, već imamo problem o načinu na koji to radite. A radite tako da ni vaši vijećnici do jučer nisu znali s kim su u koaliciji. Sastajete se već mjesec dana i planirate kako da vašu odluku spustite među narod. Evo, mi smo je spustili i nadamo se da smo vam pomogli – navodi se u saopćenju NiP-a.

Ističu da postoji "dosta vijećnika" u tim strankama koji se ne slažu sa načinom rada, te su uputili poziv tim vijećnicima da razmisle o načinu glasanja na narednoj sjednici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.