Kolegij Skupštine KS

Nova ministrica obrazovanja bit će imenovana 25. septembra

Objavljeno: 20.09.2019. u 17:01

Na  sjednici zastupnici će se izjašnjavati Odluci o prihvatanju ostavke i razrješenju Zinete Bogunić sa  funkcije ministrice  za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi KS i predložiti imenovanje Dženise Buljugić  

Zinete Bogunić, ministrica u ostavci

FOTO: Muhidin Živojević

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo na svojoj današnjoj sjednici dopunio je dnevni red 13. Radne sjednice Skupštine KS zakazane za 25.  septembar 2019. godine.

Na ovoj sjednici zastupnici će se izjašnjavati Odluci o prihvatanju ostavke i razrješenju Zinete Bogunić sa  funkcije ministrice  za obrazovanje, nauku i mlade u Vladi Kantona Sarajevo.

Na dnevno redu će biti i Odluka o potvrđivanju imenovanja Dženise Buljugić na poziciju nove ministrice za obrazovanje, nauku i mlade.

Kolegij je  danas konstatovao da se nisu stekli uslovi za održavanje tematske sjednice Skupštine  na temu obrazovanja u Kantonu  Sarajevo , a koja je bila zakazana za 30. septembar 2019.  godine . Novi termin održavanja ove sjednice  odredit će se  nakon dogovora sa novom ministricom  i resornim ministarstvom, navodi se u saopćenju Press službe KS.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije