open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Nova premijera u Narodnom pozorištu: Opereta "Mala Floramye" 4. februara pred publikom
Uprkos teškim okolnostima koje su, zbog pandemije koronavirusa, zadesile cijeli svijet, od početka ove umjetničke sezone u Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) realizirane su četiri premijere.
28.01.2022. u 11:06
get url
text

- Kada su brojne pozorišne kuće odustajale od svojih planova, mi smo pronalazili načine kako da ispunimo obećanja koja smo dali publici i javnosti, i idalje istrajavamo u cilju da kao središnja pozorišna kuća u Bosni i Hercegovini postavljamo umjetničke, produkcijske i repertoarske standarde - istakli su iz NPS-a.

Već početkom februara publiku Narodnog pozorišta Sarajevo očekuje novi premijerni naslov. Opereta u tri čina, Ive Tijardovića, "Mala Floramye" premijerno će biti izvedena 4. februara u 19.30 sati. Dirigent je Dario Vučić, a režiju potpisuje Ivan Leo Lemo.

Ostatak autorske ekipe čine koreografkinja Belma Čečo Bakrač, scenografkinja Vesna Režić, a kostimografiju potpisuje Amna Kunovac Zekić.

Solisti i hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo uz Orkestar Sarajevske filharmonije poklonit će se publici 4. februara, na premijernom, i 5. februara na prvom repriznom izvođenju operete "Mala Floramye".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.