open-navfaktor-logo
search
Imenovanje sutra
Nova Vlada TK: Saznajemo imena većine ministara
Sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona (TK) na kojoj će biti izabrana nova Vlada, zakazana je za sutra u 13 sati. Saznali smo imena većine ministara koji će činiti izvršnu vlast u TK.
27.02.2022. u 21:07
get url
text

Novi premijer TK bit će Irfan Halilagić iz Stranke demokratske akcije (SDA), a ta stranka će dobiti i šest ministarskih mjesta u Vladi TK.

Nezvanično saznajemo da će Suad Mustajbašić iz Teočaka biti ministar finansija i to će mu biti drugi put, jer je na istoj poziciji biti u Vladi TK koju je predvodio premijer Denijal Tulumović. Doktor pravnih nauka Ahmed Omerović, bit će ministar obrazovanja i nauke, a Hajrudin Mehanović, aktuelni predsjedavajući Gradskog vijeća Gradačac, bit će ministar unutrašnjih poslova. Zoran Blagojević, ratni vojni invalid iz Tuzle i savjetnik federalnog premijera Fadila Novalić, bit će ministar za boračka pitanja. Edin Duraković, jedan od izvršnih direktora na Međunarodnom aerodromu Tuzla, bit će ministar privrede. Svi oni su kadrovi SDA.

Pored SDA vlast u TK će čini Demokratska fronta (DF), Stranka za BiH (SBiH) i Socijaldemokrate (SD) BiH.

Još jedno poznato lice u Vladi Tuzlanskog kantona bit će Dajana Čolić iz DF-a, koja će kao i u Vladi Denijala Tulumovića, biti ministrica zdravstva.

Predsjednik Gradskog odbora SBiH Tuzla Mirsad Muhamedbegović bit će novi ministar za rad, socijalnu politiku i povratak.

Mustafa Šakić, kadar SD BiH, bit će novi ministar trgovine, turizma i saobraćaja. On je u Vladi Denijala Tulumovića također bio ministar, ali tada su njegovi resori bili poljoprivreda, vodoprivreda i šumarstvo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.