Značajan dio prihoda sa ovog turnira namijenjen je za nabavku imunohemijskog analizatora sa kompletima markera za kardio, tumor, dijabetes, hormone i druge bolesti u Općoj bolici u Trebinju.

Organizatori tog turnira i vodeći ljudi organizacije Željko Nest i Pava Gojković su potvrdili da će potreban iznos novaca za nabavku traženog aparata biti uplaćen na račun Opće bonice u Trebinju. Očekuje se da će formalnosti biti okončane tokom sedmice kada će sredstva o visini od 6.000 australskih dolara biti uplaćena na račun bolnice Trebinje.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Australiji Mirza Hajrić je prisustvovao dvodnevnom takmičenju i druženju, te se zahvalio organizatorima porodici Gojković, učesnicima turnira, kao i posjetiocima koji su pokazali humanost i učestvovali u sakupljanju sredstava.

Pored Hajrića, turniru je prisustvovao i Miloš Ninković, bivši fudbaler Crvene zvezde a sada zvijezda FK Sydney koji je proglašen za najboljeg igrača australske prve lige. Ambasador će lijepe vijesti o realizaciji donacije prenijeti direktorici Bolnice u Trebinju primarijusu Ljubici Miljanović.

Najviše sredstava je prikupljeno prodajom sportske memorabilije, dresova najboljih tensera BiH i Srbije. Tako je na aukciji dres najboljeg srbijanskog tenisera Novaka Đokovića kupljen za 5.000 dolara, a dres najboljeg bosanskohercegovačkog tenisera Damira Džumhura za 1.500 dolara.

Dio prikupljenog novca će biti uplaćen za požarima pogođena područja na jugu Australije, saopćeno je iz Ambasade BiH u Australiji.