open-navfaktor-logo
search
Pali u finišu
Novi poraz Zrinjskog u ABA 2 ligi
Domaći su dobro otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili rezultatom 19:9, ali...
07.11.2018. u 21:21
get url
text

Košarkaši Zrinjskog doživjeli su još jedan poraz u ABA 2 ligi nakon što ih ja na njihovom parketu pobijedila slovenska SIXT Primorska 66:63.

Domaći su dobro otvorili utakmicu i prvu četvrtinu dobili rezultatom 19:9. Nakon toga Primorska je podigla agresivnost u obrani i do poluvremena slovenski su košarkaši došli na samo dva poena zaostatka (28:26).

Velikom serijom 15:2 na startu trećeg razdoblja igre gosti su okrenuli rezultat i usmjerili utakmicu na svoj mlin.

U posljednjih deset minuta ušlo se pri rezultatu 48:38 za Primorsku, no domaći igrači nisu odustajali te su čak i poveli 60:59 dvije minute prije kraja.

Ipak, ponovno košarkaši Zrinjskog nisu imali dovoljno koncentracije u završnici te su doživjeli još jedan tijesan poraz. Na 18 sekundi do kraja, pri rezultatu 64:63 za Primorsku, branič gostiju Žan Mark Šiško promašio je oba slobodna bacanja, ali su gosti nakon velike gužve ispod koša uspjeli doći do lopte.

Zrinjski je uspio napraviti prekršaj tek tri sekunde do kraja, Lance Harris ubacio je oba slobodna bacanja za vodstvo 66:63, a Marko Ramljak u posljednjem napadu nije uspio pogoditi tricu za produžetak.

Harris je sa 17 poena bio najzaslužniji za pobjedu gostiju, dok je Marijan Čakarun u pobjedu ugradio 16 poena.

Kod Zrinjskog Marko Ramljak ubacio je 18 poena, a uz njega još je samo Boris Bakić ima dvocifren učinak - 12 poena.

Zrinjskom je to bio već šesti poraz u sedam nastupa u regionalnoj ligi i nalazi se na začelju, dok je Primorska s maksimalnih sedam pobjeda na vrhu tabele.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.