open-navfaktor-logo
search
Posljednje informacije
Novih šest zaraženih u RS-u, među njima dvoje korisnika doma za stare i dva zdravstvena radnika
U posljednja 24 sata u Institutu za javno zdravstvo RS-a testirano je 520 laboratorijskih uzoraka iz 30 općina u RS-u, a novi virus korona potvrđen je kod još šest osoba.   
24.04.2020. u 09:18
get url
text

Riječ je o osobama iz Banje Luke, Doboja, Bosanske Gradiške, Skender-Vakufa, Laktaša i Zvornika. Tri su osobe muškog i tri ženskog spola. 

Među osobama kod kojih je utvrđeno prisustvo novog virusa korona su dva korisnika doma za starija lica u Skender-Vakufu. Iz ovog doma testirana su i još 22 korisnika koji su negativni na novi virus korona. Među pozitivnim su i jedan ljekar iz Doboja i jedna medicinska sestra iz Bosanske Gradiške.  

U posljednja 24 sata testirano je i još 196 osoba koje rade i borave u domovima za starije osobe, 34 zdravstvena radnika i 54 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju. Svi ovi uzorci su negativni na novi virus korona. 

Trenutno, koronavirus u RS-u je potvrđen kod ukupno 617 osoba, a 21 osoba je preminula od posljedica bolesti izazvane virusom, dok je 306 osoba oporavljeno od COVID-19. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.