Stabilnog je zdravstvenog stanja i upućen je na kućno liječenje i mirovanje. Urađeni su svi neophodni pregledi – težih posledica, na sreću, nema.

- Imam vrtoglavice dok hodam, bitno je da nemam mučninu što bi ukazivalo na težu povredu mozga. Urađena su dva CT nalaza. Jedan je pokazao nagnječenje mozga, drugi je bio bolji, pokazao je da je to nagnječenje u povlačenju. Rađen je nalaz sluha koji je također uredan – kaže Vladimir Kovačević.

U bolnici je proveo pet dana, a danas se po izlasku iz Univerzitetsko-kliničkog centra zahvalio ljekarima i medisinskim radnicima.

- Ružan je povod, ali da ne bude da uvijek kudimo zdravstvo, stvarno ljudi su mi maksimalnu pažnju pružili. Nemam riječi, iako sam drektoru rekao da nećemo prestati da pratimo šta rade na UKC. Zahvalan sam ljudima na hirurgiji i ovdje na ORL gdje sam ležao - rekao je Kovačević.

Dva maskirana muškarca pretukla su Kovačevića u nedjelju, 26. augusta, ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje u banjalučkom naselju Mejdan. Iz Policijske uprave Banja Luka potvrdili su za BN TV da su danas Okružnom javnom tužilašvu Banja Luka dostavili izvještaj.

- Policijski službenici nastavljaju sa intenzivnim preduzimanjem operativnih i istražnih radnji u vezi sa predmetnim krivičnim djelom – naveli su u pisanom odgovoru iz PU Banja Luka.

Iz Okružnog tužilaštva kažu da izvještaj još nisu dobili. Prije nekoliko dana napad su okavlifikovali kao pokušaj ubistva.

U međuvremenu, Suzana Rađen Todorić glavna i odgovorna urednica Informativnog programa RTV BN, Siniša Vukelić, urednik portala Capital i Dušica Stanojević novinarka novinske agencije FENA odbili su učešće u emisiji "Intervju sa predsjednikom Republike Srpske, Miloradom Dodikom" 1. septembra u programu RTRS-a. Tako će, kažu, biti sve dok ne budu ispunjeni osnovni uslovio za nesmetan i slobodan rad medija i novinara, odnosno:

- Dok ne prestanu napadi na novinare i vrijeđanje novinara od strane nosilaca vlasti u RS

- Dok se ne procesuiraju napadači i nalogodavci napada na Vladimira Kovačevića

- Dok se ne uspostavi jednak tretman institucija i nosilaca vlasti prema svim medijskim kućama i novinarima

- Dok se ne uspostavi zakonski okvir koji će garantovati sigurnost novinara i odgovornost za sve vrste napada na novinare.

Vladimir Kovačević je pretučen metalnim šipkama. Policija je do sada saslušala preko 20 osoba, pronađena je i metalna šipka koja će poslužiti kao ključni dokaz. Međutim, napadači još nisu pronađeni. Šipka je proslijeđena Zavodu sa sudsku medicinu na vještačenje. Neki izvori kažu da bi analiza ključnog dokaza, namjerno ili ne, mogla da potraje.