open-navfaktor-logo
search
Najbolji bh. sudija
Novo priznanje za Peljtu: Ne može suditi derbi kola u BiH, ali može u Grčkoj
Najbolji bosanskohercegovački arbitar Irfan Peljto proteklog vikenda dijelio je pravdu u meču 28. kola Premijer lige između Širokog Brijega i Zrinjskog (1:0).
05.05.2021. u 10:22
get url
text

Iako je u prošlosti redovno sudio gradski derbi između Sarajeva i Željezničara, zanimljivo da ovoga puta nije bio delegiran za taj susret, kao ni za duel između Veleža i Borca, tada trećeg i prvog tima na tabeli.

I dok u FSBiH očito kalkulišu se delegiranjem Peljte, naš najbolji sudija nastavlja priklupljati međunarodno iskustvo, ali i priznanja.

Naime, Fudbalski savez Grčke često zna angažovati strane sudije za utakmice tamošneg prvenstva, a ovog puta će Peljto suditi meč AEK - PAOK.

Inače, utakmica između četvrtoplasiranog AEK-a (55 bodova) i trećeplasiranog PAOK-a (58 bodova) igra se večeras od 20.30 sati, i u svakog drugoj varijanti bi bio derbi kola da se danas od 16 sati ne sastaju Aris i Olympiacos, dva prvoplasirana tima.

Neće ovo Peljti biti prvi put da sudi u Grčkoj jer je u decembru prošle godine dijelio pravdu u susretu AEK - Panathinaikos, a bio je i sudija na utakmici kiparskog šampionata između APOEL-a i Omonije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.