open-navfaktor-logo
search
Mezarje Humci
Obilježena 25. godišnjica pogibije Zlatnog ljiljana Jasmina Kulenovića-Havarije
Nekadašnji Jasminovi saborci prisjetili su se ratnog puta proslavljenog komandanta koji je život je izgubio na velikokladuškom dijelu ratišta u području Podzvizda 10. januara 1995. godine, na dužnosti komandira Pete izviđačko diverzantske čete Havarija
10.01.2020. u 12:09
get url
text

U prisustvu članova porodice, prijatelja, ratnih saborca, predstavnika gradskih i kantonalnih vlasti, te političkih partija,  polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na mezarju Humci danas je obilježena 25. godišnjica pogibije ratnog komandanta Jasmina Kulenovića- Havarije.

Nekadašnji Jasminovi saborci prisjetili su se ratnog puta proslavljenog komandanta koji je život je izgubio na velikokladuškom dijelu ratišta u području Podzvizda 10. januara 1995. godine, na dužnosti komandira Pete izviđačko diverzantske čete Havarija.

Za iskazanu hrabrost i požrtvovanje naredbom Generalštaba ARBiH 18.03.1994. kada je obavljao dužnost komandanta bataljona 501. brigade, dodijeljeno mu je najviše ratno priznanje značka Zlatni ljiljan, a posthumno je proizveden u čin majora Armije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.