open-navfaktor-logo
search
Šampioni obećanja
Obmana iz FSBiH: Džemidžiću, prošla su tri mjeseca, gdje je hibrid na Koševu?
Šampioni u obećanjima. I obmanama... Ovo je najbolji opis za čelnike Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
09.11.2022. u 20:48
get url
text

Od predsjednika Vice Zeljkovića, preko njegovih zamjenika, razno-raznih direktor(čić)a, do generalnog sekretara Adnana Džemidžića.

VEZANI TEKST - Džemidžić najavio: Postavljanje hibridnog travnjaka na Koševu trajat će tri mjeseca

A danas je "rođendan" još jedne obamne iz FSBiH. Džemidžić je 3. augusta u prostorijama Općine Centar, kada je upriličeno potpisivanje ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", u sklopu kojeg je planirana rekonstrukcija terena na stadionu "Asim Ferhatović Hase", slavodobitno najavio da će radovi na Koševu biti završeni za tri mjeseca.

Naravno, tada nije propustio priliku da pohvali i šefa Zeljkovića.

- U ime FSBiH, predsjednika Vice Zeljkovića i cijele naše administracije želim da izrazim zadovoljstvo i sreću što smo danas ovdje u prostorijama Općine Centar potpisali ugovor za rekonstrukciju terena na stadionu Asim Ferhatović Hase - kazao je tada Džemidžić.

Radovi na stadionu "Asim Ferhatović Hase" počeli su 9. augusta, prije tačno tri mjeseca, a zelenog terena na našem najvećem stadionu još nema. O hibridu da i ne pričamo...

FSBiH je na današnji dan prije tri mjeseca praktično "istjerao" Sarajevo sa Koševa. Nisu dozvolili da se izabranici tadašnjeg trenera Feđe Dudića zadrže još jedan dan i da odigraju zaostalu utakmicu protiv Tuzla Cityja.

A nekako istovremeno kada je Bordo tim "protjeran" sa Koševa, počeo je rezultatski sunovrat. O finansijskim izlaganjima da i ne govorimo. Gledajući iz ove perspektive, jasno je da se meč sa Tuzlacima mogao igrati na Koševu, ali i nekoliko mečeva nakon toga...

VEZANI TEKST - FSBiH glavni krivac: Da li je fudbalska Premijer liga BiH regularna?

Da stvar bude gora, zbog neodgovornosti FSBiH odgođen je i gradski derbi Sarajevo - Željezničar, koji se trebao igrati ovog vikenda, a samim time dovedena je u pitanje i regularnost takmičenja.

Treba li napomenuti kako je Vico Zeljković još u aprilu prošle godine najavio kako će do kraja 2021. godine biti gotovi tereni u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli... Obmanuo je tada javnost, kao što je i Džemidžić obmanuo u augustu ove godine.

Na kraju cijele priče, hibridni teren je dobio samo banjalučki Borac (zar je neko drugačije očekivao). Radovi u Mostaru, na stadionu Rođeni su odavno u zastoju (postavljena je trava, ali je teren neravan pa je zaustavljeno šivanje hibrida), dok Koševo i Tušanj i dalje liče na gradilišta.

U međuvremenu, Džemidžić se oglasio na zvaničnoj stranici FSBiH i "objasnio" kako su "zadovoljani što su za pet mjeseci radove na hibridima doveli u završnu fazu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.