open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Obnova i uređenje šetališta sa biciklističkom stazom od Otoke do Hrasnog
Nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo u proteklom periodu obnovila i redizajnirala šetalište uz Bulevar Meše Selimovića, od Nedžarića do Otoke, uskoro će početi i radovi na rekonstrukciji i uređenju šetališta od Otoke do Hrasnog.
13.11.2022. u 12:35
get url
text
Općina Novi Grad

Nakon provedene procedure javne nabavke za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje radova na rekonstrukciji šetališta Otoka – Hrasno, potpisan je Ugovor sa firmom DINALSA doo Sarajevo.

Predviđena je kompletna rekonstrukcija pješačke staze, uz lijevu obalu Miljacke, od pješačkog mosta, u ulici Žrtava fašizma do mosta Kongresmena McCloskey-a sa izgradnjom biciklističke staze.

Pješačka zona je planirana da se radi od betonskih ploča i kocki u dva dekora, dok će biciklistička staza obostrano biti oivičena betonskim ivičnjacima.

Na ovoj dionici bit će izgrađena i odmorišta sa klupama i korpama za otpatke i novom rasvjetom. Na dijelu trase orjentisanom prema rijeci predviđena je sadnja žive ograde.

Nakon što radovi budu završeni, ovaj dio novogrdske općine dobit će novi izgled, a građani ljepše i ugodnije mjesto za šetnju i odmor, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.