Policija istražuje

Oboreni nišani na mezarju Kazanbašča u Zvorniku

Objavljeno: 10.06.2019. u 12:19

Prijavljeno je obaranje, odnosno oštećenje nišana na četiri grobna mjesta

FOTO: Medžlis IZ Zvornik

Nepoznata osoba ili više njih oštetila je nadgrobne spomenike na mezarju Kazanbašča na području Zvornika, potvrđeno je iz policije.

Prijavljeno je obaranje, odnosno oštećenje nišana na četiri grobna mjesta.

Foto: Medžlis IZ Zvornik

Slučaj je prijavljen Policijskoj stanici Zvornik 8. juna.

Na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici PS Zvornik koji su obavili uviđaj, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Iz policije naglašavaju da preduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnog djela povreda groba ili umrlog lica.

Nezvanično, određene osobe, koje se mogu dovesti u vezi s ovim krivičnim djelom, pozvane su u prostorije policije na ispitivanje u okviru istrage na rasvjetljavanju krivičnog djela.

- Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja - rečeno je u zvorničkoj policiji.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije