Danas se  u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući na sjeveru i sjeveroistoku BiH. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni, a na jugu zemlje do 41 stepen. 

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 stepen, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni. 

U ponedjeljak u Bosni će biti umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stepeni, na jugu zemlje do 24 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35 stepeni, na jugu zemlje do 37 stepeni.