open-navfaktor-logo
search
Vakcinacija u KS
Od 5. aprila prijave i za neosigurane osobe, stariji od 65 godina bit će telefonski anketirani
Nakon jučerašnjeg naloga Vlade Kantona Sarajevo, iz Zavoda zdravstvenog osiguranja KS danas saopćavaju da će i svim neosiguranim osobama od ponedjeljka, 5. aprila, ove godine biti omogućeno prijavljivanje za imunizaciju, putem posebne aplikacije.
02.04.2021. u 11:59
get url
text

Iz Zavoda obavještavaju da su liste osoba starijih od 75 godina, kao i onih od 65 do 75 godina starosti, proslijeđene svim ambulantama porodične medicine sa zadatkom da se anketiraju.

Dakle, svi osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja KS stariji od 65 godina starosti će u narednom periodu biti pozvani i pitani iz pripadajuće ambulante da li su zainteresovani za vakcinaciju, te će njihovi odgovori biti zabilježeni i uneseni u informatički sistem.

U isto vrijeme, iz Ministarstva zdravstva KS obavještavaju da se na aplikaciju za prijavu imunizacije osiguranika ZZO KS do sada prijavilo više od 41.000 građana, te da svi koji su zainteresovani, a nisu se prijavili, to mogu učiniti putem linka: bit.ly/3cGHclU

Ovom prilikom, naglašavaju i kako nije bitno kada se izvrši prijava, jer se ovom anketom samo iskazuje interes za vakcinaciju, a redoslijed vakcinacije je već unaprijed određen prema prioritetima, odnosno kategorijama, saopćeno je iz pressa Vlade KS. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.