Dernek je organizovan neposredno nakon uvođenja novih mjera u entitetu RS, ograničenje na 50 gostiju u objektu i rad do 22 sata. Snimak derneka sa Jahorine objavio je zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović, uz napomenu kako su Pale i Sarajevo najveća žarišta korone. 

- Svaki komentar je suvišan jer policija i komunalna policija širom Republike Srpske obilazi ugostiteljske objekte i pišu kazne, ako nađe 51 gosta ili da objekat radi poslije 22 sata, a da je pravda selektivna pokazuje primjer sa Jahorine. Svaki komentar je suvišan - poručio je Vukanović.

Podsjećamo, zbog pogoršane epidemiološke situacije Kanton Sarajevo bit će zatvoren od petka u 20 sati do ponedeljka u 7 sati ujutro. Građani će se u tom periodu moći kretati, ali tržni centri i ugostiteljski objekti neće raditi. Radit će prodavnice hrane, apoteke i benzinske pumpe, zdravstvene usluge i javni prijevoz. Sportski događaji moći će se održavati, ali na otvorenom i bez publike. Sve uslužne djelatnosti će biti zatvorene: frizerski i kozmetički saloni, fitness centri, saloni za uljepšavanje i drugo.