- Ovim sporazumom smo definisali putni pravac koji prolazi kroz naselja Rainci Donji – Pedići – Tupkovć. Radi se o mjestima odakle su ljudi morali napuštati svoje domove tokom agresije, a danas gradimo put upravo kroz njihova mjesta. Završetkom ove putne dionice bit će skraćen put između Živinica i Kalesije i na taj način će biti olakšan protok roba i usluga, kako za ova mjesta, tako i za druga mjesta koja su naslonjena na ove dvije opštine koje su primile veliki broj raseljenih osoba – kazao je ministar Ramić

Značajna sredstva za ovu namjenu su izdvojena iz dvije lokalne zajednice, Živinice i Kalesija.

- Izgradnja ove putne dionice je od nemjerljivog značaja jer skraćuje put i omogućava brži dolazak u dvije susjedne općine. Ovo je samo nastavak dobre saranje Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica sa načelnicima Živinica i Kalesije. Podrška raseljenim osobama u njihovim trenutnim mjestima življenja će se nastaviti – istakli su načelnici Džafić i Kamenjaković.

Implementacija zajedničkog projekta će otpočeti u narednim danima i očekuje se njegov potpuni završetak do kraja tekuće godine. Time bi ove dvije lokalne zajednice i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica omogućili lakše razvijanje i implementacija biznis ideja stanovnicima mjesta kroz koja će se graditi putna dionica.