open-navfaktor-logo
search
Službeni glasnik
Odluka stupila na snagu: Od danas u entitetu Republika Srpska vanredno stanje
Odluka o proglašenju vanrednog stanja u entitetu Republika Srpska stupila je danas na snagu.
03.04.2020. u 07:37
get url
text

Odluka je objavljena je u Službenom glasniku, potvrdio je direktor Službenog glasnika Republike Srpske Manojla Zrnić.

- Proglašava se vanredno stanje za teritoriju Republike Srpske zbog epidemiološke situacije u Republici Srpskoj usljed virusa korona - navodi se u ovoj odluci.

Na jučer održanom sastanku predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa potpredsjedavajućim Vijeća naroda RS-a iz reda bošnjačkog naroda Mihnetom Okićem i zastupnikom u Narodnoj skupštini RS-a Edinom Ramićem razriješene su dileme u pogledu uvođenja vanrednog stanja na teritoriji tog bh. entiteta, čime su se stvorile pretpostavke da odluka stupi na snagu bez pokretanja postupka zaštite vitalnog nacionalnog interesa bošnjačkog naroda.

Ramić se oglasio nakon sastanka sa Cvijanović.

 - Dobili smo potrebna objašnjenja i garancije da povratnička populacija neće imati nikakve negativne posljedice nakon stupanja na snagu Odluke o vanrednom stanju – kazao je Ramić.

Pojasnio je da neće biti nikakvih kontrolnih punktova i zaustavljanja prometa ljudi, roba i humanitarne pomoći preko entitetske linije, te da su na taj način uvaženi svi zahtjevi Kluba "Zajedno za BiH".

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Odluku u subotu, 28. marta, na prijedlog Vlade kako bi institucije mogle efikasnije reagirati na epidemiju viorusa korona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.