open-navfaktor-logo
search
Vlada FBiH
Odobreno deset miliona KM za kupovinu zgrade
Realizira se prvi dio kupoprodajnog ugovora vezanog za zgradu Energoinvesta gdje je i smještena Vlada Federacije BiH u Sarajevu
25.09.2018. u 16:28
get url
text
Energoinvest zgrada

Federalna vlada je na današnjoj hitnoj, telefonski održanoj sjednici, donijela Odluku o preraspodjeli deset miliona KM iz Budžeta FBiH za 2018. godinu. S pozicije Službe za zajedničke poslove organa i tijela u FBiH bit će prebačeno 8.950.000 KM a 1.050.000 KM s “Rekonstrukcije i investicijskog održavanja“.

Danas je donesena i Odluka da se iz Tekuće rezerve Vlade Federacije Budžeta FBiH za 2018. godinu odobrava izdvajanje 10.000.000 KM Vladi FBiH u svrhu plaćanja prvog dijela kupoprodajne cijene Ugovora o kupoprodaji zgrade Energoinvesta. Za realizaciju ove odluke zaduženi su Federalno ministarstvo finansija i Generalni sekretarijat Vlade FBiH.

Federalna vlada dala je saglasnost za zaključivanje Aneksa 1 na Sporazum o načinu i uslovima korištenja nepokretne imovine od 26.3.2012. godine, potpisan između Vlade FBiH, koju zastupa Federalno ministarstvo finansija, i ASA BANKE d.d. Sarajevo. Treba napomenuti da je, usljed statutarnih promjena, pravni sljednik Moje banke d.d. Sarajevo ASA BANKA d.d. Sarajevo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.