open-navfaktor-logo
search
Drugi protiv petog
Odović na zanimljiv način opisao igru Slobode, Krpić ne poznaje rivala
Željezničar nakon deset odigranih kola zauzima drugo mjesto na tabeli sa 21 bodom
25.09.2018. u 12:42
get url
text

Fudbalere Željezničara u srijedu uvečer na stadionu Grbavica očekuje duel 11. kola Premijer lige BiH protiv tuzlanske Slobode. Trener Plavih Milomir Odović naglasio je da njegove igrače čeka izuzetno teška utakmica protiv kvalitetnog rivala u kojoj će se, ipak, na kraju radovati osvajanju tri boda, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Na nama je da dobrim igrama opravdamo ulaganja kluba i da ovaj sportski segment bude na nivou ostalih u klubu. Slijedi Sloboda, nakon Mladosti gdje smo odigrali neriješeno, a mogli smo zaista mnogo bolje. Neke stvari nisu bile na potrebnom nivou. Toga sam svjestan, ali s obzirom da sam tek u prvoj trećini prvenstva sa ovom ekipom, vjerujem u nju. Moramo popravljati stvari iz utakmice u utakmicu. Ekipa nije postigla puni potencijal, a druga stvar je što raditi to i istovremeno se boriti za prvo mjesto, nije lako - kazao je Odović i dodao:

- Sloboda je pokazala specifičan način igre. Izuzetno su motivisani i igraju na duge pasove, koje dobijaju. Vrlo su se dobro adaptirali na tu igru, puno trče uz puno duela. Na tom planu im moramo odgovoriti, oni pokušavaju stisnuti rivala i na protivničkog polovini. Nadam se da ćemo uspjeti odgovoriti na sve te izazove i da ćemo odigrati dobru utakmicu i napraviti pravi rezultat, a to su tri boda.

Sulejman Krpić je sa sedam golova najbolji strijelac Željezničara ove sezone, a ranije je u nekoliko navrata nosio dres Slobode.

- Igrao sam četiri godine za Slobodu, sada sam u Željezničaru. Dosta su igrača promijenili, tako da ih ne poznajem najbolje. Igraju dobro sa novim trenerom, koji ih stalno bodri. No, imamo i mi našeg trenera i nadam se da ćemo sutra pobijediti - kratak je bio Krpić.

Željezničar nakon deset odigranih kola zauzima drugo mjesto na tabeli sa 21 bodom, koliko ima i lider Sarajevo. Sloboda je na petom mjestu sa četiri boda manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.