open-navfaktor-logo
search
Beograd
Održan drugi po redu protest "Srbija protiv nasilja", novi zakazan za petak
Danas je održan drugi po redu protest "Srbija protiv nasilja", a zatim i mirna šetnja građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji je bio blokiran za saobraćaj.
12.05.2023. u 18:48
get url
text
get url
text

VEZANI TEKST - MUP Srbije: Osmero djece i zaštitar ubijeni u pucnjavi u beogradskoj školi, još sedmero ranjeno

Pomenuti most, jedan od tri mosta koji povezuju centar Beograda sa Novim Beogradom, jedna je od najznačanijih saobraćajnica u Srbiji jer preko njega prolazi i autoput Beograd - Zagreb, odnosno međunarodni Koridor 10.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije poručili su ranije da bi blokiranje Gazele bilo krivično djelo i upozorili da će, ako se to dogodi, biti preduzete određene mjere.

 Više desetina građana je na protestu, dio njih je stigao do Sava centra, gde je protest nakon dva i po sata završen, prenosi Danas.rs.

U odnosu na prvi protest, više je i građana i policije koja osigurava skup. Prema prvim procjenama reportera sa terena nekoliko hiljada ljudi je trenutno ispred Skupštine i u Pionirskom parku. Tu su i predstavnici Narodne stranke, DS, Zeleno-levi blok..

VEZANI TEKST - Počeli protesti opozicije povodom masovnih ubistava u Srbiji

Pročitani su zahtjevi opozicije, a najveći zvižduci i izlivi nezadovoljstva okupljenih bili su kada je pomenuto da se traže ostavke ministara Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, ali i pri pomenu televizija Pink i Happy. 

Okupljeni su povremeno skandirali "Ostavke, ostavke", a incidenata nije bilo.

U ponedeljak, 8. maja, održan je prvi protest, na kom su pročitani zahtjevi protesta, nakon čega je povorka od, kako je procijenjeno 50.000 građana, u tišini otišlo do zgrade Vlade Srbije.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.